Az elektromos fűtés különböző módjai

Szeretne modernebb, egészségesebb és fenntarthatóbb elektromos fűtési rendszerbe fektetni? Szerencsére ma már nem csupán egyetlen változatban elérhető: több technológia is megtalálható a piacon, amelyek közül kiválaszthatja az Ön otthonának legmegfelelőbbet. Íme, az elektromos fűtés különböző típusai!
Az elektromos fűtés különböző módjai

Elektromos tároló fűtőtestek

Az elektromos tárolós fűtőberendezések hálózati áramot használnak az éjszakai hő tárolására, amelyet aztán a következő nap folyamán lassan felszabadítanak. A legújabb modellek mára jól szigeteltek. Ez azt jelenti, hogy sokkal jobban tartják a tárolt hőt, és - akárcsak bármely típusú elektromos fűtés - csökkenthetik az energiaszámlákat.

Elektromos padlófűtés

Ha olyan fűtési rendszert keres, amely helyet takarít meg otthonában, akkor az elektromos padlófűtés remek választás lehet - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Az elektromos padlófűtés, más néven száraz padlófűtés alapulhat elektromos fűtőkábeleken vagy elektromos fűtőszőnyegen, amelyeket a helyiség aljzatára rögzítenek. Ezt a fajta rendszert általában kisebb projektekhez ajánljuk meglévő otthonokban, például a fürdőszobában, nem pedig az egész házba.

Levegős hőszivattyúk

A levegős hőszivattyúk rendkívül hatékony, megújuló fűtési rendszert biztosítanak, amely valószínűleg a legjobb megoldás a nagyobb ingatlanok számára. A telepítéshez ugyanakkor szükség van némi kültéri helyre is.

A levegős hőszivattyúk ventilátora forog, hogy levegőt szívjon be, amely áthalad a hűtőfolyadékot tartalmazó hőcserélő tekercsen. Ez a folyadék felforr, elpárolog és átalakul.

További követelmény lehet a melegvíz-tároló tartály. Erre akkor van szükség, ha azt szeretné, hogy a hőszivattyú folyó vizet is melegítsen. Ezért a hőszivattyú beszerelése előtt fontos átgondolni, hová helyezi el ezeket az elemeket.

Amint látja, a levegős hőszivattyú beszerelése összetett folyamat. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a telepítés előtt szakértői tanácsot kérjen. Ha már az elején beszél egy szakértővel, sok időt és pénzt takaríthat meg a későbbiekben.

Talajhőszivattyúk

A levegős -és a talajhőszivattyúkhoz egyaránt szükség van külső területre, ám a talajhőszivattyúk sokkal nagyobb területet igényelnek. Nemcsak a földalatti csöveknek kell a hely, hanem az ásógépekkel történő telepítéshez is. Mielőtt bármilyen típusú hőszivattyút telepítene, fontos, hogy otthona jól szigetelt legyen. A hőszivattyú így működik a leghatékonyabban, csökkentve az üzemeltetési költségeket.

Hibrid fűtési rendszerek

A hibrid fűtési rendszer a hagyományos kazánt kombinálja a megújuló fűtési rendszerrel, például hőszivattyúval vagy napelemekkel. Az, hogy egy hibrid rendszer megfelelő-e az otthonába, attól függ, hogy melyiket választja. Általában jobban illeszkednek a tágasabb otthonokba, mivel több elemet kell elhelyezni a telepítésükhöz.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekszoba minden korosztálynak

Gyerekszoba minden korosztálynak

A legkisebbektől a nagyobbakig.

A budapesti ingatlanok napjainkban

A budapesti ingatlanok napjainkban

Budapest az elmúlt években egyre inkább felkapott célpontja lett az ide látogatók és az itt élők számára egyaránt. A városban az ingatlanpiac is nagy változásokon ment keresztül, amelyek hatással voltak az ingatlanok árára és azok elérhetőségére is.