Google Stadia

Nincs többé szükség konzolokra, vagy nagy teljesítményű számítógépekre, a Stadia egész egyszerűen streamelni fogja a játékokat.
Google Stadia

A Google új vizekre evezett, amikor elindította a Google Stadiát. Ez a szolgáltatás egy játékstreamer, aminek a lényege, hogy a legújabb játékok egyszerűbb gépeken is futtathatóak legyenek. Az igéret az volt, hogy ezáltal nem lesz többé szükség konzolokra, vagy nagy teljesítményű számítógépekre, mert a Stadia egész egyszerűen streamelte a játékokat. Mindössze internetkapcsolatra és egy közvetítő eszközre van szükség.

Hagyományos számítógépen és laptopokon játszva lényegében bármilyen USB-s kontrollerrel irányíthatók voltak a Stadián keresztül elérhető játékok, de a Google azokra is gondolt, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel, így előálltak egy saját gyártású kontrollerrel, ami a wifinken keresztül csatlakozik majd a keresőóriás szerverein futó szolgáltatáshoz, és így a kiválasztott játékokhoz.

A Google Stadia össze volt kapcsolva a YouTube-bal, ami szintén óriási potenciált hordozott magával, hiszen nemcsak azt tudtuk megnézni majd, ahogy egy vlogger játszik a legújabb játékokkal, hanem a videó végén megjelent egy Play gomb, amire kattintva el is indul a játék. A videómegosztóval való kapcsolat a saját gyártású kontrolleren is szemmel látható volt, mivel azon volt egy bizonyos Youtube gomb, amivel azonnal streamelhetjük a gameplayünket.

Sajnos mégsem vált be mindez, azóta megszűnt a Google Stadia.

Kapcsolódó cikkek

Google Stadia

Google Stadia

Megszűnt a Google Stadia, pedig igéretes volt.