5 tipp, amivel hatékonyan csökkenthetjük a vérnyomásunkat

A magas vérnyomás népbetegség, pedig nem mindenki szorulna gyógyszerre. Lássuk, mit (t)ehetünk meg házilag is az egészséges értékek megőrzése érdekében!
5 tipp, amivel hatékonyan csökkenthetjük a vérnyomásunkat

A savanyúkáposzta csökkenti a vérnyomást

A kutatások kimutatták, hogy a magas vérnyomástól szenvedők szervezetében túl kevés a tejsavbaktérium. A savanyúkáposzta ezekből rengeteget tartalmaz, ezért ajánlott a rendszeres fogyasztása 150 vagy 200 grammos adagokban.

A stressz, a húsevés és az alkohol is rossz hatással van a vérképünkre

Ezek a tényezők mind a test elsavasodásához vezethetnek, a vérnyomás ingadozóvá válhat tőlük. Már csak ezért is érdemes kerülnünk a cukrot, a feldolgozott élelmiszereket, és helyettük több salátát, gyógynövényt, gombát fogyasztanunk.

Zuhanyozzunk hideg vízzel!

Tudjuk, hogy a test krónikus gyulladásai növelik a vérnyomást, a rendszeres hideg zuhany gyulladáscsökkentő hatása azonban közismert.

Néha megéri böjtölnünk és túráznunk is

A rendszeres böjtölés segít szabályozni a vérnyomást, mert a kevesebb étel és a fogyás is vérnyomáscsökkentő hatású, ahogyan a rendszeres testmozgás is.

Fogyasszunk krumplit és magvakat!

A krumpli káliumban gazdag, ami a vérnyomásemelő nátrium ellen hat a szervezetben. A magvakban és csonthéjasokban található aminosav, az arginin pedig értágító hatású, így szintén hatékonyan száll szembe a magas vérnyomással.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A színeknek ereje van

A színeknek ereje van

Már az ókorban is felfedezték, hogy a színeknek hatása van az emberekre. Az őszi, téli hűvös napokon elsősorban a szürke, a barna és a fekete színeket részesítjük előnyben, míg nyáron, többnyire a világosabb színű ruhák mellett döntünk. Mutatjuk, milyen h

Legnépszerűbb szauna gyártók

Legnépszerűbb szauna gyártók

Egy szauna nagyszerű kiegészítője lehet otthonának. Fontos azonban, hogy a megfelelőt vásárolja meg.