A színeknek ereje van

Bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogy egyes színeknek milyen hatása is van ránk. Amennyiben egy világosabb, rikítóbb színű ruhába bújunk, úgy még a kedvünk is sokkal jobb lesz. De egyébként fordítva is igaz. Sokszor a hangulatunk határozza meg, hogy milyen színű ruha után keresgélünk a szekrényünkben. Nem véletlen, hogy télen, a komorabb színű ruhákat részesítjük előnyben, míg nyáron, a vidámabb színek kerülnek elő a szekrény mélyéről. Tehát a színeknek ereje van, hatással vannak ránk, még ha nem is forgatják fel teljes egészében az életünket.
A színeknek ereje van

A színek hatása

A színek tehát hatással vannak ránk. Ránk, az életünkre, a mindennapjainkra. A színek, ezen kívül befolyásolják a kognitív képességeinket, a lelki egészségünket, a hangulatunkat, az egészségünket és még az érzelmeink is függnek attól, hogy milyen színek vesznek körül bennünket.

Még kísérleteket is végeztek a színekkel, pontosabban azok hatásával kapcsolatban. Például az is bebizonyosodott, hogy az embereknek sokkal jobban ízlett az adott étel, ha azt színes tányérról ették és nem egy sötét, vagy fehér színű tányérról kellett az adott ételt megenniük.

A színek gyógyulni is segítenek

Mivel a színek hatással vannak a gondolkodásunkra, a hangulatunkra, így nagy befolyással vannak az egészségi állapotunkra, és így a gyógyulásunkra is. Leírások szerint, már az ókorban is alkalmazták az úgynevezett színterápiát, csak akkor még nem tudatosan, hiszen nem volt megfogalmazva, nem mondták ki, nem írták le, hogy a színek, milyen csodás erővel bírnak és mennyire pozitívan hatnak ránk, az elménkre és a fizikai egészségünkre.

Manapság is alkalmazzák a színterápiát, hiszen tisztában vannak vele, hogy mennyire pozitívan hatnak az energiaszintünkre, a lelkiállapotunkra és a testi egészségünkre.

A színterápia és az emberek lelkiállapota

A színeknek gyógyító ereje van. A színek nem csak fizikailag, hanem lelkileg, szellemileg és érzelmileg is hatnak ránk. Manapság még egy állásinterjúra is felvehetünk olyan ruhát, amelyben nem csak kellemesebben érezhetjük magunkat, de a teljesítményünket is pozitív irányba befolyásolja. A kék szín például nyugodtabbá varázsol és sokkal könnyebben fogunk társalogni az interjúztatóval. Vöröset ne vegyünk fel, mert attól dühösek és frusztráltak lehetünk. A lilától is magabiztosabbá válunk, míg a narancsszín, erővel ruházhat fel bennünket.

Kapcsolódó cikkek

Hajhullás gyerekeknél és visszér ellen

Hajhullás gyerekeknél és visszér ellen

A hajhullás gyerekeknél komoly betegségek tünete lehet.

Legnépszerűbb szauna gyártók

Legnépszerűbb szauna gyártók

Egy szauna nagyszerű kiegészítője lehet otthonának. Fontos azonban, hogy a megfelelőt vásárolja meg.