Így erősítsd az immunrendszeredet a hidegben!

Önt is hamar leterítik a vírusok a hideg hónapokban? Ez ellen nemcsak a gyógyszertárban, hanem a kertben és a konyhában is számos ellenszert találhat.
Így erősítsd az immunrendszeredet a hidegben!

Hogyan vészelhetnénk át a téli hideget komolyabb fertőzés nélkül? Az alábbiakban erre találhat néhány tippet.

Először is: ha méregteleníteni akar, tartózkodjon pár hétig a feldolgozott élelmiszerektől, mint a cukor, a fehérliszt és a junk food! Ehelyett fogyasszon minél több növényi alapú élelmiszert, és iktasson be legalább egy napos léböjtkúrát is. A méregtelenítés segít optimalizálni a szervezet működését, főleg, ha közben az üdítőket is gyömbéres vagy citromos vízre cseréljük.

A hideg hónapokban elsődlegesen a hagyma, a fokhagyma és a káposzta kerüljön az asztalra. A fokhagyma erősen antibakteriális hatású és elpusztítja a kórokozókat. A benne található, jótékony hatású allicin nevű összetevő kisebb mértében ugyan, de a vörös -és póréhagymában, valamint a snidlingben is jelen van.

A káposzta is igazi superfood tél közepén, hiszen tele van ásványi anyagokkal, rosttal, B6, K és C vitaminnal. A levelei duplaannyi C vitamint tartalmaznak, mint például a grapefruit, és közel annyi karotint, mint a répa.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

3 jó ok a rendszeres meditálásra

3 jó ok a rendszeres meditálásra

A meditáció nem csupán a testi egészségre gyakorol pozitív hatást, a lélekre is hat. A rendszeres meditálás eltereli a gondolatainkat a problémákról és már ez is csökkentheti a fájdalmat. Mutatjuk, miért is olyan hasznos a meditáció.

Természetes gyógymódok megfázás és influenza esetén

Természetes gyógymódok megfázás és influenza esetén

Megfázás és influenza esetén a természetes gyógymódok is hatékonyak lehetnek. Egyes gyógynövények és vitaminok sokat segíthetnek a tünetek enyhítésében, a betegség lefolyásnak csökkentésében. Mutatjuk, melyek ezek a természetes gyógymódok!