Így erősítsd az immunrendszeredet a hidegben!
Hogyan vészelhetnénk át a téli hideget komolyabb fertőzés nélkül? Az alábbiakban erre találhat néhány tippet.
Először is: ha méregteleníteni akar, tartózkodjon pár hétig a feldolgozott élelmiszerektől, mint a cukor, a fehérliszt és a junk food! Ehelyett fogyasszon minél több növényi alapú élelmiszert, és iktasson be legalább egy napos léböjtkúrát is. A méregtelenítés segít optimalizálni a szervezet működését, főleg, ha közben az üdítőket is gyömbéres vagy citromos vízre cseréljük.
A hideg hónapokban elsődlegesen a hagyma, a fokhagyma és a káposzta kerüljön az asztalra. A fokhagyma erősen antibakteriális hatású és elpusztítja a kórokozókat. A benne található, jótékony hatású allicin nevű összetevő kisebb mértében ugyan, de a vörös -és póréhagymában, valamint a snidlingben is jelen van.
A káposzta is igazi superfood tél közepén, hiszen tele van ásványi anyagokkal, rosttal, B6, K és C vitaminnal. A levelei duplaannyi C vitamint tartalmaznak, mint például a grapefruit, és közel annyi karotint, mint a répa.
Galambos Dániel