Természetes gyógymódok megfázás és influenza esetén

Az influenza és a megfázás gyakran okoz megbetegedést, különösen, amikor az időjárás változékony. Ilyenkor megjelenhet az enyhe láz, a torokfájás és a köhögés is. Mivel ezeket a betegségeket vírus okozza, így a tüneteket nem kerülhetjük ki, de hatékonyan lehet azokat enyhíteni. Akár, természetes módszerekkel is. Mutatunk néhány ötletet, amelyek segíthetnek enyhíteni a tüneteket és csökkenteni a betegség időtartamát.
Természetes gyógymódok megfázás és influenza esetén

A cink

A természetes gyógymódok között, a cink is szerepel, mégpedig segíthet a megfázás és az influenza elleni védelemben, de számos kutatás azt is igazolja, hogy a cink rendszeres fogyasztása, akár napokkal is lerövidítheti a megfázás időtartamát. Nagy mennyiségben nem javasolt a fogyasztása, mivel csökkentheti a HDL-koleszterinszintet, illetve nagyobb mennyiségben fogyasztva, csökkenti a szervezetben a réz szintet.

A fokhagyma

Sokan nem kedvelik a fokhagymát az erős íze és illata miatt, pedig az egyik legegészségesebb táplálék. A fokhagyma nagyon sokféle tápanyagot tartalmaz, többek között C-és B6-vitamint, illetve mangánt. A fokhagyma nem csak segíthet a megfázás és az influenza megelőzésében, de a már kialakult betegségek esetén, csökkentheti a tüneteket és a betegség súlyosságát is enyhítheti. A fokhagyma az egyik legjobb gyógynövény az immunrendszer támogatására, hiszen nem csak immunstimuláló, hanem antimikrobiális hatással is rendelkezik, azaz nem csak az immunitást fokozza, hanem nagy szerepe van a betolakodó kórokozók elpusztításában is.

A bíbor kasvirág

A bíbor kasvirág fogyasztása az immunrendszert is erősíti, így akár betegség megelőzéseként is alkalmazhatjuk, de a légzőszervi fertőzések időtartamát is csökkenti, illetve a tüneteket is enyhíti. A gyógynövényt lehet alkalmazni megfázás és influenza idején is. Azonban nem árt óvatosan bánni vele, mivel gyerekeknél allergiás reakciót okozhat, illetve vényköteles gyógyszerek mellett is óvatosan szabad csak alkalmazni, mivel módosíthatja azok hatását. Mivel immunrendszert erősít, így autoimmun betegeknek nem javasolt a fogyasztása se tea, se kapszula, sem pedig csepp, illetve kivonat formájában.

A C-vitamin és a D-vitamin

Megfázás és influenza ellen két vitamin is a segítségünkre lehet. Ez pedig nem más, mint a C-és a D-vitamin. Mindkettővel kapcsolatban kijelenthető, hogy javítja az immunrendszer, betegségekkel szembeni küzdelmét. A C-vitamin, egy antioxidáns vitamin, amely nem csupán az immunrendszer védelmét látja el, hanem a szabad gyökök káros hatásainak kivédésében is a segítségünkre lehet. A C-vitamint fogyaszthatjuk kiegészítők formájában, de sokféle zöldség és gyümölcs tartalmazza, különösen a brokkoli és a citrusfélék.

A D-vitamint napfény vitaminnak is nevezik, mert napfény hatására termelődik a szervezetünkben. A D-vitaminhiánynak például nagy szerepe van az autoimmun betegségek létrejöttében. Ezt a vitamint, akkor is ajánlatos szedni, ha már kialakult valamilyen autoimmun betegség, hiszen csökkenheti a tüneteket. A tej, a tejtermékek, a gomba, a halak mind - mind kiváló forrásai ennek a vitaminnak, de természetesen, kiegészítők formájában is fogyaszthatjuk ezt a vitamint.

Kapcsolódó cikkek

Legnépszerűbb szauna gyártók

Legnépszerűbb szauna gyártók

Egy szauna nagyszerű kiegészítője lehet otthonának. Fontos azonban, hogy a megfelelőt vásárolja meg.

Természetes gyógymódok megfázás és influenza esetén

Természetes gyógymódok megfázás és influenza esetén

Megfázás és influenza esetén a természetes gyógymódok is hatékonyak lehetnek. Egyes gyógynövények és vitaminok sokat segíthetnek a tünetek enyhítésében, a betegség lefolyásnak csökkentésében. Mutatjuk, melyek ezek a természetes gyógymódok!

Hajhullás gyerekeknél és visszér ellen

Hajhullás gyerekeknél és visszér ellen

A hajhullás gyerekeknél komoly betegségek tünete lehet.