A kutyatartás legnehezebb részei

Ha valaha is volt már kutyája, akkor tudja, hogy a kutyák csodálatos kiegészítői bármelyik háztartásnak, de az élmény nem mentes a kihívásoktól.
A kutyatartás legnehezebb részei

Bár vannak olyan dolgok, amelyeket könnyű elvégezni, mint például az etetés és a testmozgás, sok más lépést is meg kell tennie annak érdekében, hogy kutyája boldog és egészséges legyen. Ezek közé tartozik a kiképzés és a rendszeres állatorvosi látogatások. De ha egy új háziállat örökbefogadásán gondolkodik, akkor még azelőtt győződjön meg róla, hogy a családjának megfelelő kutyát választotta.

Egy háziállat a legjobb dolog, amit valaha is birtokolhat. És bár izgatottan várhatja, hogy hazahozza szőrös barátját, vannak más dolgok is, amelyeket figyelembe kell vennie, például a kutyaláda és a bekerített udvar. Emellett minden nap időt kell szakítania arra is, hogy sétáltassa a kutyát, és megtanítsa neki az alapvető parancsokat.

Egy háziállat tartása sok munkát és elkötelezettséget igényel, de azt is meg fogja tapasztalni, hogy kedvence nagyszerű társ lesz, amikor Ön nincs a közelben. Sok kutyáról ismert, hogy magányos, és egy másik állat jelenlététől kevésbé érzik magukat egyedül. Egy háziállat tartása több lehetőséget ad arra is, hogy más emberekkel érintkezzen, ami boldogabbá teheti Önt.

Bár sok figyelmet szeretne majd fordítani kutyájára, nehéz lehet nyomon követni szőrös pajtása minden lépését. Például felfedezheti, hogy kutyája hasmenéses a padlón. Szerencsére valószínűleg nagyobb gond nélkül fel tudja majd takarítani a rendetlenséget. Azonban óvatosnak kell lennie, ha kutyája megszökik.

Amikor először kapja meg a kutyáját, nem ritka, hogy kedvence viselkedik, különösen az elején. A kölyökkutyáknak rengeteg energiájuk van, és óvatosnak kell lennie, ha nincs a közelben, hogy elkapja őket. A kölyökkutya fázisa megterhelő lehet, és előfordulhat, hogy korán kell kelnie, hogy kiengedje a kölykét, hogy elvégezze a dolgát.

A legfontosabb, hogy megtanulja, hogyan figyelheti meg kölyke viselkedését. Ezt úgy teheti meg, hogy szemmel tartja az aktivitását, és figyel a jelzéseire. Hasonlóképpen, ha azt látja, hogy kedvence valami furcsát csinál, tegye meg a szükséges lépéseket, például vigye kutyáját az állatorvoshoz. Előfordulhat, hogy kutyája viselkedése annak a jele, hogy dolgoznia kell a kiképzésén.

Végezetül ne feledje, hogy az "anyuka" dolgát is meg kell tennie. Kedvencednek szeretetre és figyelemre lesz szüksége, de ez nem jelenti azt, hogy nem szórakozhat. A játék vagy valamilyen szórakozás a kutyájával való együttlét jó módja annak, hogy lefoglalja őt, amikor Ön nem tud.

Kapcsolódó cikkek

A kutyatartás legnehezebb részei

A kutyatartás legnehezebb részei

Ha valaha is volt már kutyája, akkor tudja, hogy a kutyák csodálatos kiegészítői bármelyik háztartásnak, de az élmény nem mentes a kihívásoktól.