Nyelvtanulás iskolán kívül otthonról. Vajon mennyire hatékony?

Napjainkban a digitális eszközöknek hála, bárhonnan részt vehetünk oktatáson vagy tanfolyamon. A nyelvtanulás is lehetséges ilyen formában. A kérdés csak az, mennyire hatékony interneten tanulni angolul vagy németül. Mindenkinek megfelelő az ilyen oktatási forma? Az alábbiakban kiderül!
Nyelvtanulás iskolán kívül otthonról. Vajon mennyire hatékony?

Ezért hatékony a nyelvtanulás otthonról

Ha belegondolunk, számtalan előnnyel bír egy internetes tanfolyam. Lássunk néhány példát:

· Nem kell eljutni az órák helyszínére. Így időt és energiát spórolunk.

· A tananyagot sem kell magunkkal vinnünk.

· Az órai jegyzetek és feladatok online elérhetők. Nem vesznek el.

· A magyarázatok legtöbbször videón korlátlan alkalommal is visszanézhetők.

· Bármikor gyakorolhatjuk a tanultakat telefonos alkalmazásokkal.

· Könnyebben ráhangolódunk az idegen nyelvre otthonunk kényelméből.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy számos előnye van ennek a módszernek. Gyakorlatilag ugyanolyan oktatáson veszünk részt, mintha személyesen mennénk. Minden készséget gyakorolhatunk ezzel a módszerrel. Csak a kényelmünket növeli, hogy minden a világhálón történik.

Ezek lehetnek a buktatók

Sajnos, mint minden, egy angol kurzus online otthonról végezve hátrányokkal is jár.

Személyes jelenlét hiánya

Talán a legfőbb ezek közül a személyesség hiánya. Néhány ember számára ugyanis sokkal hatékonyabb a tanóra, ha személyesen vesz részt rajta. Ők kevésbé képesek követni az anyagot videóhíváson keresztül.

Korosztályfüggő

Sok szülő dönt úgy, hogy gyermekét angol vagy német tanfolyamra járatja. Mivel a gyerekek még ritkán rendelkeznek erős motivációval, az online óra során könnyebben elkalandozik a figyelmük. Az oktatónak nincs annyi lehetősége felkelteni a figyelmüket, vagy észrevenni, hogy mással foglalkoznak. Nincs lehetőség mozgásos játékokra, így a gyerekek hamar megunják a foglalkozást.

Szintén nehézség lehet az internetes oktatás az idősebb korosztály számára. Ők ugyanis nem használjak olyan magabiztosan a számítógépet, s könnyebben elvesznek a dokumentumok és programok rengetegében.

A technika ördöge

Szerencsére manapság ritkán fordul elő, de ha elmegy az áram vagy megszakad az internet, sajnos nem vehetünk részt az órán. Ezzel is számolnunk kell a hátrányok tekintetében.

Összefoglalva: Az iskolán kívüli, otthoni tanulás rengeteg előnyt rejt. Nemcsak időt és energiát spórol, de a tudás rendszerezésében és a gyakorlásban is hatékony segítséget nyújt. Természetesen ez sem ideális minden korosztály számára, de térnyerése egyre inkább felgyorsul.

Kapcsolódó cikkek

Nyelvtanulás iskolán kívül otthonról. Vajon mennyire hatékony?

Nyelvtanulás iskolán kívül otthonról. Vajon mennyire hatékony?

Nyelvtanulás iskolán kívül otthonról. Vajon mennyire hatékony?