Okok, hogy ne igyunk vezetés előtt

A járművezetés nem könnyű feladat. Koordinációra, koncentrációra és az információk gyors feldolgozására, illetve gyors reagálásra van szükség. A részegség azonban akadályozza ezeket a képességeket. Számos oka van annak, hogy miért is ne igyunk, amikor vezetünk. Mutatunk is most ezek közül néhányat!
Okok, hogy ne igyunk vezetés előtt

Ha alkoholt fogyasztunk, akkor csökken a racionális döntések meghozatalának képessége. Nagyobb valószínűséggel teszünk olyan dolgokat, amelyeket más esetekben nem tennénk meg. Ha ittas állapotban vezetünk, nem lesznek megfelelőek az ítélő képességeink sem, ami felesleges kockázatokat jelent és biztos, hogy megszegjük a közútra vonatkozó szabályokat.

Ittas állapotban romlik a koordináció és a reakcióidő is. Ez veszélyes kombináció, vezetés közben. Ilyen állapotban nem tudjuk felmérni a potenciális veszélyt és nem tudunk megfelelően reagálni sem.

Ha ittas állapotban vezetünk, túl sokat késlekedhetünk a veszély látása, a veszély felismerése és a veszélyre való reagálás között. Még ha időben reagálunk is, valószínűleg nem használjuk majd a féket, vagy nem úgy használjuk az autót, mint egyéb esetben, ami fokozza a közúti baleset kockázatait.

Az alkoholfogyasztás a látásra is hatással van, rontja azt. Ez különösen veszélyes vezetés közben, különösen éjszaka. Sem az utat nem látjuk magunk előtt rendesen, sem a közlekedési táblákat, figyelmen kívül hagyhatjuk a közlekedési lámpákat, ami szintén garancia a balesetokozásra.

Az alkohol lelassítja az agyat és az idegrendszert, illetve fáradttá és kimerültté tesz. A kimerült járművezetők nagyobb valószínűséggel okoznak balesetet a koncentráció hiánya miatt. Az ittas sofőrök pedig még nagyobb valószínűséggel alszanak el a volánnál.

Ha valaki iszik és vezet, sokkal valószínűbb, hogy közúti baleset okoz, ami nem csak bennünket, hanem más, ártatlan embereket is veszélybe sodor. Ez az oka annak, hogy az ittas vezetés súlyos bűncselekménynek számít.

Ha tudjuk, hogy inni fogunk, mindig tervezzünk előre. Szervezzük meg a szállításunkat, fogjunk egy taxit, mivel csakis így érhetünk haza biztonságosan. Ha pedig szerencsésen hazaértünk, akkor nyugodtan ihatunk és rendelhetünk az iDrinks webáruházból.

Kapcsolódó cikkek

Terepen közlekedik a felmetszett Range Rover

Terepen közlekedik a felmetszett Range Rover

Megmutatta a technikáját és a szilárdságát a Range Rover.

Mennyiért veszünk használt autót?

Mennyiért veszünk használt autót?

A használt autók piaca évről-évre változik, hiszen a gazdasági helyzetünk nagymértékben befolyásolja, hogy mennyit tudunk költeni.

Okok, hogy ne igyunk vezetés előtt

Okok, hogy ne igyunk vezetés előtt

Amennyiben vezetés előtt és alatt iszunk, szabálysértést követünk el.