Zöld laptop: megéri felújítani!

A számítógépes eszközpark kialakítása nagy költség egy vállalatnál, de nélkülük ma már nem lehet működtetni egy céget.
Zöld laptop: megéri felújítani!

Amikor a vásárlás kerül szóba, elsősorban az árat és a garancia időt veszik figyelembe a döntéshozók. A döntés lényege a legjobb ár- érték arányú készülékek kiválasztása lenne. Van amikor fontos a márka, de nem biztos, hogy minden esetben az új gépek vásárlásánál kötnek ki van, hogy a lehetőségek csak felújított gépeket tesznek lehetővé.


Mit tudnak a felújított gépek?

Sok esetben nem kevesebbet, mint az új gépek, minőségüket tekintve, viszont az áruk akár a fele is lehet az eredeti új árának, az azonban nem jelenti azt, hogy a kinézetén látszik, hogy felújított a gép.

Felújított készülékek esetében nem az olcsó, műanyag kivitelt újítják fel, hanem a fémvázas, vagy fémötvözetű verziók szénszálas burkolatú, biztonsági funkciókkal, esetlegesen ujjlenyomat olvasóval rendelkező változatait. Ezek a gépek garanciával rendelkeznek és biztonságosan használhatóak. Olyan minőséggel dolgoznak, amit többször fel lehet újítani és értékesíteni, sőt a lecserélendő eszközöket vissza is vásárolják.

Természetesen ezek a business gépek nem véletlenül tartoznak a drágább kategóriába, hiszen tartósabb anyagból, hosszú távra szánva készítik őket, többszörösen kiszolgálva a felhasználókat, míg az átlagos műanyagházas gépek sokszor még a garancia lejártát sem érik meg. Felújítva, darabonként százezreket spórolhatunk meg a felújított gépekkel.

Hogyan történik a gépek felújítása?

Azok a cégek amelyek a gépek felújítását végzik, olyan vállalatoktól szereznek be felújításra váró gépeket, amelyek jellemzően 3-4 évente lecserélik az eszközparkjukat, ennyi idő alatt az irodai használattól nem használódnak el a készülékek.

Amikor a gépek hozzájuk kerülnek alaposan átvizsgálják, felturbózzák ha kell. Átmegy a készülék egy tisztítási folyamaton, hogy az új eszközzel megegyezően tiszta legyen, ezután jön egy tesztfolyamat és az esztétikai besorolás, esetenként cserélnek pár elemet ha szükséges.

A laptop vásárlás esetében fel kell mérni az igényeket, hiszen nincs szüksége mindenkinek grafikai tervezést is elbíró gépre. Rengeteget spórolhatunk ha a feladatainkhoz illő gépet vásárolunk.


Az újrahasznosítás jegyében

Az elmúlt években az eszközök árai folyamatosan változnak, fe-le. A felújított gépeket kevésbé érinti az infláció mint az új gépeket. A felújított gépek esetében elsősorban az ár a meghatározó, de egyre fontosabb az újrahasznosítás is. Attól, hogy valami nem új, még lehet újszerű, bár a lakossági készülékeknél nem is az értékállóság a szempont, hanem inkább az, hogy van-e olyan állapotban, hogy még eladható legyen.

Asus laptop akkumulátor ára megtekinthető a Laptop Akkumulátor webáruházban, ahol számos egyéb eszközhöz találhatunk kiegészítőket, nem beszélve a mobilos készülékek apróságairól.

Összegezve

A felújított gépek választásának is vannak előnyei, ami nemcsak az árában, hanem a készülékek strapabírásában és hosszú üzem idejében is megmutatkozik. Ezek a gépek az üzleti gépek felújított változatai, amelyek alapvetően drága gépek, sokkal többet kibírnak még felújítva is,mint az új, de gyengébb minőségű készülékek.

Kapcsolódó cikkek

Zöld laptop: megéri felújítani!

Zöld laptop: megéri felújítani!

A számítógépes eszközpark kialakítása nagy költség egy vállalatnál, de nélkülük ma már nem lehet működtetni egy céget.

Kandallók és környezeti hatások

Kandallók és környezeti hatások

Amikor a kandallókról beszélünk, fontos figyelembe venni a környezeti hatásokat is.