Miért érdemes fitneszbiciklit vásárolni otthonra?

Az edzőkerékpárok a futópadokkal együtt a legnépszerűbb fitneszfelszerelések közé tartoznak, amelyek segítenek a fogyásban és javítják az erőnlétet. Ebben a cikkben bemutatjuk a legfontosabb okokat, amiért az emberek szobakerékpárt vásárolnak otthonra is.
Miért érdemes fitneszbiciklit vásárolni otthonra?

1. Fogyás és jobb erőnlét

A fitnesz kerékpárok emberek millióinak segítettek elérni a fitneszcéljaikat. Ha szobakerékpározunk, sok felesleges kalóriát égethetünk el, emellett javíthatjuk szívünk és tüdőnk erejét és egészségét is.

Ha 15 km/órával tekerünk, testsúlykilónként közel 3 kalóriát égethetünk el félóránként. Egy 100 kilós embernél ez 300 kalóriának felel meg 30 percenként. A szobabicikli ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy a pulzusszámot a fogyás és fitnesz szempontjából megfelelő zónákba emelje.

2. Szobabiciklivel nem edzünk túl keményen

Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy túl keményen edzenek. Ez sérülésekhez vezethet. Azáltal, hogy a szobakerékpárok lehetővé teszik a biciklizés sebességének szabályozását, segíthetnek elkerülni ezt a gyakori edzéshibát. Néhány gép arra is képes, hogy edzés közben figyelje a pulzusát.

3. Növelheti a terhelést, ahogy egyre edzettebbé válik

Mivel a legtöbb szobakerékpár sebessége és ellenállása nagyon kis lépésekben állítható, tökéletesek az egyre nagyobb intenzitású edzésekhez, ha már felépítette az erőnlét alapszintjét. A szobabiciklizést egy gombnyomással lehet megnehezítheni vagy könnyebbé tenni. Kiválóan alkalmas az intervallum edzések beiktatására is, hiszen különböző sebességek közt váltogathat.

4. Egy szobabicikli bármikor használható.

Az otthoni szobabicikli egyik legnagyobb előnye, hogy akkor edzhet, amikor csak akar, nappal vagy éjszaka, melegben vagy hidegben, napsütésben vagy esőben. Manapság mozgalmas életet élünk, és nehezen illesztjük be az edzést az elfoglaltságaink közé. Fontos, hogy akkor edzzünk, amikor akarunk. Ebből a szempontból jobb lehet otthonra egy szobakerékpár, mint edzőterembe járni.

5. Használja ki maximálisan az idejét.

A szobakerékpár lehetővé teszi, hogy napi testmozgást végezzen, miközben más dolgokat csinál, például kedvenc TV-műsorát nézi vagy kedvenc zenéjét hallgatja. Ha szobabiciklizés közben tévét néz, az edzés gyakran sokkal rövidebbnek, sőt egy kicsit könnyebbnek tűnhet.

Kapcsolódó cikkek

Kezdők útmutatója a meditációs technikákhoz és gyakorlatokhoz

Kezdők útmutatója a meditációs technikákhoz és gyakorlatokhoz

A Kezdők útmutatója a meditációs technikákhoz és gyakorlatokhoz segít Önnek elkezdeni ezt a fontos öngondoskodási gyakorlatot.

Legnépszerűbb szauna gyártók

Legnépszerűbb szauna gyártók

Egy szauna nagyszerű kiegészítője lehet otthonának. Fontos azonban, hogy a megfelelőt vásárolja meg.